Екс-директору Української бібліотеки в Москві зламали хребет

28.05.2017, 13:01

Колишньому директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній під час конвоювання зламали хребет. Про це повідомляє «ВВС-Інфо» з посиланням на озвучені в суді матеріали справи Наталії Шаріної.

За даними видання, 25 травня в ході засідання суду адвокати Наталії Шаріної долучили до справи медичні документи про її здоров'я. У цих документах сказано, що Шаріна страждає від наслідків компресійного перелому хребта, отриманого під час конвоювання 29 жовтня 2015 року. Тоді Наталію Шаріну перевозили з відділу поліції в ІТТ. Водій не пригальмував на «лежачому поліцейському», автозак сильно труснуло, і Наталія Шаріна вдарилася спиною.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві правоохоронці провели обшуки, а потім затримали директора бібліотеки Наталію Шаріну, у якої вилучили 150 «екстремістських» книг. Експерт Інституту мовознавства РАН Євген Тарасов дослідив вилучені видання і знайшов «екстремізм» у 25 книгах, зокрема у дитячому журналі «Барвінок».

Читайте АСН в Google News