Суд взяв під варту екс-очільника Харківської податкової, але відпустив екс-главу податкової Криму

25.05.2017, 14:50

Екс-керівника Харківської податкової адміністрації Станіслава Денисюка взяли під варту на два місяці з можливістю застави в розмірі 100 млн гривень. Це рішення ухвалив суддя Печерського суду Києва Володимир Карабань.

Прокуратура підозрює Денисюка у завданні державі збитків у розмірі 308 млн гривень через податкові махінації. За інформацією прокуратури, Денисюк брав участь з 2011 року по теперішній час у створеній Януковичем злочинній організації. У свою чергу, адвокати Денисюка запевняють, що він не має стосунку до «податкових схем» режиму Януковича, так як звільнився з податкової в 2012 році, передає Інтерфакс-Україна.

Разом з тим Печерський суд визначив запобіжний захід екс-голові Державної податкової адміністрації в Автономній Республіці Крим Костянтину Циркуну у вигляді особистого зобов'язання. Підозрюваного відпустили в залі суду. Він тепер має з'являтись на запрошення слідчого, а також здати закордонний паспорт. Сторона звинувачення просила для Циркуна арешт на два місяці з альтернативою у вигляді внесення застави в 31 млн грн.

Нагадаємо, 24 травня Печерський суд відпустив під заставу в розмірі 15 млн гривень колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антіпова. Всього станом на ранок 25 травня відпустили під заставу 4 екс-податківців.

Читайте АСН в Google News