Рада провалила призначення комісії з відбору НКРЕКП

25.05.2017, 13:08

За постанови про призначення Костянтина Запайщикова і Юрія Шульги членами номінаційної комісії з відбору членів Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) проголосували менше мінімально необхідних 226 депутатів, передає кореспондент ASN.

Фракції опозиції не голосували за призначення Запайщикова і Шульги, мотивуючи це тим, що президент отримає монопольний контроль за НКРЕКП, а значить - і встановленням тарифів. «Ми виступаємо категорично проти кандидатур президента! Це призведе до того, що тарифи будуть рости і людей продовжать обкрадати!» - виступала голова «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Голова «Радикальної партії» Олег Ляшко також сказав про неприпустимість призначення членів номінаційної комісії «від влади».

Нагадаємо, зараз Закон про НКРЕКП передбачає, що заміна чинних членів НКРЕКП на нових проходитиме в три етапи: перших трьох членів повинні змінити не пізніше шести місяців з часу набрання чинності законом, ще двох - не пізніш 12 місяців, інших - не пізніше ніж через 18 місяців.

Читайте АСН в Google News