Рада ліквідувала комісію партизанів ВВВ

23.05.2017, 18:13

Рада не вечірньому засіданні 23 травня прийняла Постанову про ліквідацію комісії у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. при Верховній Раді України, за що з п'ятої спроби проголосували 229 нардепів, передає кореспондент ASN. 

«Комісія у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. при Верховній Раді України й досі функціонує у статусі при Верховній Раді України, чим порушуються норми Основного Закону. На неї й досі виділяють кошти із державного бюджету», - сказав автор постанови та нардеп Радикальної партіі Юрій Шухевич. 

Він нагадав, що парламент ухвалив закони "Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті", "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" та інші антикомунуністичні закони. Тому постала необхідність реорганізації Комісії та приведення її діяльності у відповідність із чинним українським законодавством.

Постановою реорганізується комісія партизанів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. шляхом створення нового спеціалізованого підрозділу у справах колишніх партизанів у складі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерства соціальної політики України.

Читайте АСН в Google News