У Москві судили російського військового за втрату зброї в Сирії

19.05.2017, 08:34

У Москві окружний військовий суд у закритому режимі розглянув справу військового Збройних Сил РФ Артема Хилько, якому інкримінували статтю 348 (порушення правил зберігання ввірених для службового користування зброї, боєприпасів або предметів військової техніки, якщо це спричинило з необережності їх втрату) КК Росії. Про це інформує Коммерсант, посилаючись на своє джерело.

«Артем Хилько разом з іншими військовими 2-ї гвардійської мотострілецької Таманської ордена Жовтневої Революції і ордена Суворова Червонопрапорної дивізії брав участь у забезпеченні бойових дій на території Сирії. Військові брали вантаж, який надходив на базу ВМФ в Тартусі, після чого під власною охороною доставляли його адресатам. В ході чергових робіт рядовий Артем Хилько забув зняти автомат, який висів на борту вантажного «Уралу». В дорозі зброю було втрачено», - сказано в повідомленні.

Він уже визнав свою провину, прокурори запросив штраф для підсудного в розмірі 50 тисяч рублів. Суд не став стягувати з нього вказану суму за «позитивну службову характеристику».

Читайте АСН в Google News