Під Радою на захист РПЦ мітингує священик, який переміг на «Голосі країни»

18.05.2017, 13:09

Під будівлею Верховної Ради України серед інших мітингує священик Олександр Клименко, який переміг у проекті «Голос країни-7».

Акцію під парламентом проводять представники УПЦ Московського патріархату, які вимагають не приймати «антирелігійні законопроекти», передає «Главком».

Поп Клименко після конкурсу потрапив ув скандал. В одному з постів у Facebook користувачі знайшли висловлювання священика, в якому він називає героїв Небесної сотні «божевільними». Сам отець Олександр заявив, що готовий підписатися під кожним своїм словом.

Нагадаємо, в Раді планують розглянути два законопроекти - №4128 і №4511. На думку значної частини українців і деяких істориків, УПЦ МП фактично можна сміливо порівнювати з Російською православною церквою (РПЦ). А РПЦ була створена Сталіним для легалізації релігії і контролю з боку спецслужб - за принципом «якщо явище не можна подолати, його слід очолити».

Раніше Московський патріарх Кирило звернувся до глав держав «нормандської четвірки» в зв'язку із запланованим прийняттям Верховною Радою України «антицерковних законів».

Читайте АСН в Google News