У Вільшани, де побилися роми й українці, ввели спецназ

17.05.2017, 18:28

У селище Вільшани під Харковом, де напередодні сталася масова бійка між місцевими жителями - представниками ромської національності та українцями, а також - вбивство, посилені заходи безпеки і запроваджено спецназ. Це було зроблено за розпорядженням начальника Нацполіції Харківської області Анатолія Дмитрієва.

Населений пункт патрулюють бійці батальйону особливого призначення, вони спостерігають за адміністративними будівлями, дитячими та медичними установами, передає сайт sq.com.ua. На під'їздах до селища виставлені кордони з числа груп швидкого реагування патрульної поліції.

Всього задіяно понад півсотні правоохоронців

Нагадаємо, 16 травня в селищі стався конфлікт між місцевими жителями - представниками ромської національності та українцями. У бійці брало участь більше 20 осіб. Було застосовано травматичну зброю, в результаті чого в лікарню були доставлені четверо поранених. Один з них - 50-річний чоловік - помер.

Пізніше поліція затримала двох місцевих жителів - 43 і 38 років. Свідки повідомили, що вони були найактивнішими учасниками бійки. Чоловіків затримано в порядку статті 208 КПК України. Досудове розслідування проводиться за ч.4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Читайте АСН в Google News