Порошенко повідомив, коли розблокують російські соцмережі в Україні

17.05.2017, 16:46

Введені проти російських соцмереж і сайтів санкції будуть переглянуті після припинення агресії Російської Федерації проти України. Про це на прес-конференції в Страсбурзі після церемонії підписання законодавчого рішення про введення ЄС безвізового режиму для громадян України заявив президент України Петро Порошенко.

«Відразу після припинення російської агресії проти України, відразу ж, коли останній російський солдат залишить суверенну і незалежну територію України - ми будемо готові переглянути це рішення», - підкреслив Порошенко, передає Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, 16 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування російських соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також «Яндекса» і «Мейл.ру».

Водночас генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд висловив стурбованість рішенням Києва про санкції проти низки  сайтів РФ в Україні. «Блокування соцмереж, поштових служб, пошукових систем і новинних сайтів суперечить нашому розумінню свободи вираження думок і свободи ЗМІ», - зазначив він.

Однак Північноатлантичний Альянс виступив на підтримку блокування російських інтернет-ресурсів в Україні.

Читайте АСН в Google News