У Раді позитивно сприйняли заборону російських соціальних мереж

16.05.2017, 13:30

У Раді позитивно сприйняли заборону російських соцмереж. Про це в кулуарах Верховної Ради України 16 травня заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент ASN.

«Кремль веде війну не тільки по лінії фронту. Але й веде гібридну війну проти України. Тому заборона російських соцмереж - це один з елементів боротьби з цією гібридною війною. Це захист наших національних інтересів», - зазначив він.

Водночас депутати визнають, що поки неясний сам механізм блокування цих сайтів на державному рівні.

Так, нардеп «Народного фронту» Ігор Лапін погодився з тим, що російські соцмережі - це один із елементів тієї гібридної війни, яку веде Росія проти України.

«Але указ президента не передбачає механізму заборони. Тому треба внести зміни до Закону про телекомунікації й ухвалити ці зміни. Такий законопроект вже є, він підготовлений і зареєстрований», - зазначив він.

Нардеп нагадав, що був одним з підписантів звернення до президента України, де парламентарії просили ввести санкції і заборону на російські сайти.

«Але цей указ - тільки перший крок. Тепер необхідно прийняти зміни в закон, щоб забезпечити механізм. Адже поки що, якщо ви зайдете в той же «ВКонтакте» або «Одноклассники», у вас не буде на це заборони».

Читайте АСН в Google News