Порошенко, Туск і Юнкер закликали терміново звільнити Савченко

27.04.2015, 17:50

Президент України Петро Порошенко, президент Європейської ради Дональд Туск і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час спільної прес-конференції в рамках саміту «Україна - ЄС» заявили про необхідність звільнити льотчицю Савченко і всіх заручників.

«У спільній заяві ми закликали до негайного звільнення всіх без винятку заручників, включаючи Надю Савченко», - заявив Порошенко. Європарламент 30 квітня розгляне окрему резолюцію щодо звільнення Савченко. Зокрема, в ній буде вимога до Росії негайно звільнити льотчицю, народного депутата і члена ПАРЄ Надію Савченко.

Порошенко зазначив, що звільнення заручників - це одна з умов Мінських угод.

Нагадаємо, що сьогодні спікер Ради Гройсман підписав «список Савченко», що передбачає санкції проти осіб, причетних до незаконного арешту українки. Льотчиця Савченко перебуває в Росії з літа минулого року. Її звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів у зоні АТО. Днями Савченко офіційно винесли друге звинувачення - у незаконному перетині кордону. Льотчиця не згодна з обвинуваченням і оголосила голодовку. Савченко не їла 83 дні, потім після 10-денної перерви знову відновила голодовку. Захист льотчиці повідомив, що її у вівторок переведуть у міську лікарню.

Читайте АСН в Google News