У Грузії за захоплення винзаводу засуджені екс-прем'єр і голова Мін'юсту країни

03.05.2017, 12:18

Міський суд Тбілісі в середу, 3 травня, виніс обвинувальні вироки стосовно екс-прем'єра Грузії Вано Мерабішвілі і екс-міністра юстиції Зураба Адеїшвілі у справі про насильницьке вилучення Акурського винного заводу в Телаві в 2004 році. Про це передає Інтерфакс-Україна.

За даними грузинських ЗМІ, у цій справі суд засудив Вано Мерабішвілі до 3 років позбавлення волі, Зураба Адеїшвілі - до 2 років, але з урахуванням чинного закону «Про амністію» тюремні терміни знижені відповідно до 2 років і 3 місяців, а також до 1,5 року.

Колишній прем'єр-міністр Грузії Мерабішвілі зараз відбуває ув'язнення за іншими звинуваченнями, а Адеїшвілі з грудня 2012 року розшукується місцевою прокуратурою.

Кримінальну справу щодо Акурського виноробного заводу було порушено після приходу нової влади в Грузії в 2012 році. За словами прокуратури, Мерабішвілі і Адеїшвілі чинили психологічний тиск на власників заводу Нодара Модебадзе і Теймураза Мегрелішвілі, які були змушені під тиском поступитися заводом і відмовитися від прав на нього.

Читайте АСН в Google News