Вони врятували планету від ядерної зими. У Києві вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

26.04.2017, 15:35

Мітинг-реквієм з нагоди 31-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції відбувся на території Меморіального комплексу пам'яті жертв Чорнобиля в Києві. Раніше - заупокійна літургія пам'яті загиблих, яку відслужив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

«Називаємо ми героїв-рятувальників ліквідаторами тому, що, якби вони не покрили цю атомну електростанцію, міг би статися страшний вибух, такий, що від Києва нічого б не залишилось, - сказав під час мітингу Філарет. - І тому ми повинні усвідомлювати, від якої біди вони захистили нас, віддавши свої життя. Наш священний обов'язок - молитися за них».

Хвилиною мовчання пам'ять загиблих вшанували як представники місцевої влади, так і учасники, які постраждали в результаті аварії на ЧАЕС, військовослужбовці, вдови померлих ліквідаторів, громадські активісти, курсанти.

«Наші герої-ліквідатори зробили, напевно, неможливе, вони впоралися з найстрашнішим - ціною свого життя відвернули ту страшну ядерну загрозу, яка могла перетворити нашу землю на ядерну зиму», - сказав під час мітингу президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимир Войтов.

Читайте АСН в Google News