Шоу або прорив: SpaceX запустила і посадила використаний Falcon 9

31.03.2017, 16:11

Експерти критично оцінили запуск SpaceX ракети-носія Falcon 9 з першим ступенем, що раніше побував у космосі. Про це інформує Pravda.ru.

За словами Ілона Маска, це велика революція в космічних польотах, так як можна не один раз застосувати перший ступінь прискорювача, найдорожчої деталі ракети-носія. Він додав, що повторні запуски дадуть можливість компанії значно здешевити їх, заощадивши до 30 відсотків від вартості кожного пуску.

Коментуючи цей прорив, джерело видання в ракетно-космічній галузі повідомило, що розуміє радість керівників SpaceX. Воно додало, що приватний «винахідник» зробив ракету, яка злетіла і повернулася, а потім знову злетіла - і знову повернулася!

«Тільки є нюанси. По-перше, це не приватний геній, підприємець-винахідник, а це людина, яка отримала в допомогу розробки-документи НАСА з державним фінансуванням в режимі «дамо скільки потрібно».

Співрозмовник нагадав, що більшість проектів Ілона Маска досі є збитковими. Але це не заважає Маску придумувати й отримувати гроші на нові проекти.

Нагадаємо: Історичний прорив: у космос повторно полетіла ракета Falcon 9

Читайте АСН в Google News