Аваков: Соратники Кремля організували в Україні тютюново-вбивчий бізнес

31.03.2017, 11:59

У монополіста тютюнового ринку України ТОВ TEDIS Ukraine проводиться близько 100 обшуків у різних регіонах країни - в Києві, Одесі та Дніпрі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він розповів, що керівництво компанії підозрюють у допомозі так званим «ДНР» і «ЛНР», несплаті податків і виведенні у «воюючу з нами країну» 2,5 млрд грн.

«Бізнес-коріння найпотужнішого дистриб'ютора знаходяться в Росії. Бенефіціари цього тютюново-вбивчого бізнесу - соратники Кремля », - підкреслив Аваков.

Міністр повідомив, що в операції задіяні Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, Головна військова прокуратура, оперативники Департаменту захисту економіки та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що з 2012 року по сьогоднішній день власником одного з найбільших дистриб'юторів тютюнових виробів України є громадянин РФ Ігор Кесаєв. За 2015-2017 роки з України через фірми-транзитери вивели 2,5 млрд грн.

Читайте АСН в Google News