У Москві заарештували генерал-лейтенанта у справі про хабар в 10 млн рублів

06.03.2017, 16:35

Московський гарнізонний військовий суд заарештував екс-заступника командувача Внутрішніми військами РФ, генерал-лейтенанта В'ячеслава Варчука.

Генерал-лейтенант, який очолював фінансове управління Внутрішніх військ РФ, підозрюється в отриманні хабара, пише ТАСС. Під арештом Варчук перебуватиме як мінімум два місяці.

У Міноборони РФ В'ячеслав Варчук служив на різних посадах. У грудні 2002 року він став головою фінансового управління Головного командування Внутрішніх військ МВС. У січні 2010 року був призначений заступником головнокомандувача внутрішніми військами МВС РФ з фінансово-економічної роботи - начальником фінансового управління ВВ МВС.

Пізніше внутрішні війська були перетворені на Росгвардію, проте Варчука не перевели в нову структуру.

У справі про хабар в 10 млн рублів проходить також колишній заступник Варчука, полковник Олександр Костін. Він раніше був заарештований. Слідство вважає, що Костін отримав від хабар у 10 млн рублів у період з грудня 2015 року по лютий 2016 року за сприяння у виділенні грошей управлінню зв'язку Головного командування ВВ МВС Росії в розмірі 250 млн рублів.

Читайте АСН в Google News