Ватажок «ДНР» Захарченко виявився інвалідом з психічним захворюванням

17.02.2017, 09:06

В архіві Харківського обласного центру медико-соціальної експертизи був знайдений документ, у якому йдеться про те, що в 2010 році в установі проходив обстеження нинішній ватажок «ДНР» Олександр Захарченко.

Лікарі офіційно присвоїли Захарченку II групу інвалідності з психічного захворювання, а також призначили лікування в стаціонарі - Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3, на адресу якої і була спрямована дана папір, передає білоруське видання by24.org.

У документі зазначено, що Олександр Захарченко, 1976 року народження, житель м. Харкова, з 2010 року є інвалідом II групи загального захворювання внаслідок стійких незворотних порушень психіки і ЦНС безстроково.

«Відповідно до Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні», «Положення про індивідуальну програму реабілітації інваліда», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2007 №757, та наказу МОЗ України від 08.10.07 №623 «Про затвердження форм індивідуальної програми реабілітації інваліда», в порядку нагляду за виконанням індивідуальної програми реабілітації інваліда, проте не рідше, ніж один раз на два роки, МСЕК переглядає реабілітаційні заходи, передбачені індивідуальною програмою. З огляду на вимогу прокуратури, передбачену статтями 8, 20 - 23 Закону України «Про прокуратуру», про необхідність забезпечення контролю за реалізацією вищезазначених нормативно-правових актів та враховуючи стійкі розлади психіки та поведінки гр. Захарченка О.В., які несуть загрозу оточуючим, вважаємо за необхідне провести в умовах стаціонару його обстеження і лікування, а також надати інформацію про стан здоров'я, перебування на диспансерному обліку і проведення необхідних реабілітаційних заходів, приклавши амбулаторну карту хворого», - наголошується в тексті документа.

Водночас офіційного підтвердження автентичності цього документа поки немає. Однак з біографії Захарченка відомо, що він, будучи уродженцем Донецької області України, в зазначений період перебував у Харкові.

Читайте АСН в Google News