Команда з «Могилянки» виграла в конкурсі Європейського суду з прав людини

17.02.2017, 08:55

Студенти Національного університету «Києво-Могилянська академія» виграли конкурс Європейського суду з прав людини European Human Rights Moot Court Competition.

Як повідомили на сторінці Kyiv-Mohyla Moot Court Society в Facebook, до складу української команди входили Олег Дикий, Софія Костомарова, Андрій Влайко, Марія Новікова і тренер Ольга Асадча.

Фінальний раунд відбувся в Європейському суді з прав людини у Страсбурзі 16 лютого. Українці стали найкращими в номінації «Заява позивача», а в фіналі конкурсу Олег Дикий став найкращим оратором.

За інформацією з сайту Ради Європи, друге місце в конкурсі зайняла команда з Софійського університету Болгарії, третє - команда з Університету Кембриджу Британії.

У конкурсі брали участь 20 університетських команд з 15 країн (Болгарія, Хорватія, Франція, Німеччина, Греція, Італія, Нідерланди, Румунія, Російська Федерація, Словацька Республіка, Словенія, Іспанія, Швейцарія, Україна і Велика Британія).

Конкурс цього року був присвячений справі щодо балансу між правами особистості і національною безпекою. Команда-переможець буде нагороджена стажуванням в ЄСПЛ. Організаторами конкурсу виступають Європейська Асоціація студентів права (ELSA) і Рада Європи.

Читайте АСН в Google News