Маккейн: Путін продовжує випробовувати нову адміністрацію США

15.02.2017, 08:48

Росія розгортає ракети з ядерними боєголовками, порушуючи договір про заборону ракет середньої і малої дальності (РСМД). Про це заявив американський сенатор Джон Маккейн.

«Володимир Путін продовжує випробовувати нову адміністрацію (США. - Ред.), а тим часом розгортання Росією крилатих ракет наземного базування з ядерною боєголовкою в порушення договору РСМД стало суттєвою військовою загрозою силам США в Європі і нашим союзникам по НАТО», - заявив сенатор, передає РИА «Новости».

За його словами, новій адміністрації США «прийшов час» вжити негайних заходів для посилення стримуючих позицій США в Європі і захисту союзників.

Маккейн також зазначив, що США треба модернізувати ядерні сили і готовність «протистояти російській ядерній доктрині».

Нагадаємо, раніше газета New York Times з посиланням на джерела в американській адміністрації повідомила, що російські військові розгорнули підрозділ крилатих ракет наземного базування класу «земля-земля».

Крім того, за даними джерел, РФ має два батальйони крилатих ракет, один з яких базується на полігоні Капустін Яр. Друге підрозділ у грудні 2016 року було переведено на операційну базу невідомого місцезнаходження.

Договір РСМД, підписаний в 1987 році, забороняє сторонам мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з радіусом дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів.

Читайте АСН в Google News