Шульц побореться з Меркель за крісло канцлера Німеччини

24.01.2017, 17:19

Нинішній голова СДПН Зігмар Габріель вважає, що у колишнього голови Європарламенту Мартіна Шульца більше шансів отримати голоси виборців, ніж у Ангели Меркель. Про це інформують провідні німецькі видання, посилаючись на spiegel.de.

Колишній голова Європарламенту Мартін Шульц буде висунутий від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) на посаду канцлера на виборах цього року. Повідомляється, що він очолить СДПН, яка є основним суперником Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС) Ангели Меркель.

При цьому віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель відмовляється від претензій на посаду на користь Шульца, бо впевнений, що в цій ситуації колишній голова ЄП має «більше шансів отримати голоси виборців». Водночас сказано, що в інтерв'ю виданням Zeit і Stern Габріель, який раніше виступав за зняття санкції з РФ, повідомляв про свій намір претендувати на посаду голови МЗС Німеччини, в разі якщо нинішній голова німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр буде обраний новим президентом Німеччини.

У грудні 2016 року Ангела Меркель була знову переобрана головою ХДС і претендуватиме на посаду канцлера четвертий раз поспіль.

Читайте АСН в Google News