У ДФС розповіли про боротьбу з корупцією у власних лавах

03.08.2015, 20:25

У 2015 році за фактами корупції у підрозділах ДФС відкрито 414 кримінальних проваджень. Про це заявив начальник Головного управління власної безпеки Державної фіскальної служби України Юрій Шеремет, повідомляє прес-служба ДФС.

За його словами, цей показник на 37% перевищує аналогічний за сім місяців минулого року. Зокрема за ознаками хабарництва розпочато 92 провадження (в 1,7 рази більше, ніж в 2014 році). Шеремет також зазначив, що в порівнянні з минулим роком зросла кількісна складова за виявленими кримінальними правопорушеннями.

«Так, у січні — липні поточного року за матеріалами підрозділів власної безпеки розпочато 354 провадження (майже на 40% більше, ніж в 2014 році). З них за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) відкрито 154 провадження, за ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) — 53 кримінальних провадження», — сказав Шеремет.

Він також зазначив, що починаючи з червня робота по боротьбі з хабарництвом помітно активізувалася. За матеріалами підрозділів власної безпеки розпочато 87 проваджень, з яких 40 — за перевищення службових повноважень, 13 — безпосередньо за хабарництво. Обвинувальні акти спрямовані у Дніпропетровську, Львівську, Одеську та Запорізьку області.

Шеремет додав, що для усунення впливу керівництва на місцях найближчим часом всі працівники власної безпеки будуть вважатися працівниками центрального апарату. У зв'язку з реорганізацією служби вони будуть виведені за штат, а хто залишиться працювати далі, залежатиме від кожного особисто.

Читайте АСН в Google News