У Кабміні відхрестилися від вимог МВФ підвищити пенсійний вік

16.01.2017, 14:59

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко спростував інформацію про зобов'язання української влади підвищити пенсійний вік в рамках співпраці з МВФ, передає Урядовий портал.

«Я хочу вам сказати про те, що у нас немає ніяких зафіксованих зобов'язань підвищувати пенсійний вік. Цього немає ні в меморандумі з МВФ, ні в наших зобов'язаннях перед іншими організаціями. І хочу вам сказати, я переконаний, що нинішній уряд і нинішня влада не вживатиме ніяких кроків щодо підвищення пенсійного віку», - сказав він.

Розенко підкреслив, що проблема дефіциту бюджету Пенсійного фонду полягає зовсім не в питанні підвищення пенсійного віку, а в низьких доходах. «На сьогоднішній день більше 50% працюючих громадян або не платять податки до Пенсійного фонду, або сплачують їх не в повному обсязі», - пояснив він.

Нагадаємо, що згідно з вимогами МВФ до України, які були оприлюднені ЗМІ, до кінця березня 2017 року парламент повинен затвердити пенсійну реформу з підвищенням пенсійного віку: для жінок - на шість місяців щороку, починаючи з 2021 року; для чоловіків - на чотири місяці щороку, починаючи з липня 2017, а в 2027 року пенсійний вік для чоловіків і для жінок повинен становити 63 роки.

Читайте АСН в Google News