На Банковій відхрестилися від тиску на Нацтелерадіо в питанні ліцензії «1+1»

29.12.2016, 15:14

В Адміністрації Президента України спростували втручання в діяльність Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з видачі ліцензії на мовлення телеканалу «1+1», передає Інтерфакс-Україна.

«Нацрада з питань телебачення і радіомовлення є незалежним органом і ніхто, зокрема АП, не втручається в його діяльність як з питань видачі ліцензій, так і їх позбавлення», - заявили в прес-службі АПУ.

Крім того, на Банковій запевнили, що Президент України Петро Порошенко «завжди був, є і буде гарантом свободи слова, він завжди на боці журналістів».

«Сподіваємося, що Нацрада і менеджмент каналу в стислі терміни і без недоречної політизації здійснять технічну процедуру обміну усіма належними документами. Зокрема і тими, які задовольняють вимоги закону про кінцевих бенефіціарів. Закон є закон», - додали в АП.

Нагадаємо, що керівництво телеканалу «1+1» оприлюднило відкритий лист, в якому звинуватило АПУ в спробі вплинути на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення для скасування рішення про продовження ліцензії на мовлення для телеканалу «1+1».

У свою чергу в Нацтелерадіо запевнили, що телеканал «1+1» отримає бланк ліцензії на мовлення не пізніше 6 січня 2017 року.

Читайте АСН в Google News