Кремль перекинув на окупований Донбас 59-й «гумконвой» з подарунками

22.12.2016, 09:10

Вранці e четвер, 22 грудня, Росія в односторонньому порядку перекинула 59-й так званий «гуманітарний конвой» на окуповані території Донбасу, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«У період з 5:45 до 7:00 через російські пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган» на в'їзд в Україну було дві колони т.зв. «гумконвою» в складі 46 автомобілів», - заявив він на своїй сторінці в Facebook.

За словами представника ДПСУ, російські вантажівки переважно нібито везли продукти харчування, медикаменти та подарунки.

Крім того, кількість вантажівок не відповідала заявленій в ноті МЗС РФ. Росія попереджала про 40 авто, насправді на тимчасово непідконтрольні території України в'їхали 46 авто.

«Оскільки переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався тільки шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій», - додав Слободян.

Читайте АСН в Google News