Адвокати Без'язикова заявили, що його переслідують як свідка у справі Іловайського котла

15.12.2016, 16:16

Адвокати недавно звільненого з полону бойовиків полковника ЗСУ Івана Без'язикова, якому правоохоронні органи висунули підозру у співпраці з "ДНР", заявили про фальсифікацію його справи, передає кореспондент ASN.

За словами адвоката Олега Веремеєнка, Без'язикова переслідують, бо він є «свідком прорахунків вищого керівництва Генерального штабу і Міністерства оборони України, в результаті яких виникли згубні котли, подібні Іловайському».

«Вони прибирають свідків котлів», - сказав адвокат. Також, за словами Веремеєнка, терористи в «ДНР» під страхом смерті використовували Без'язикова для спроби вербування іншого полоненого - Косинського, який зараз проходить свідком у справі Без'язикова.

"Є певні політсили і певні впливові особи, які не були зацікавлені в його поверненні з полону. І його свідчення як старшого офіцера у справах «котлів» дуже важливі. Тому я переймаюся за всіх офіцерів і 30-тій бригади і 8-го армійського корпусу , оскільки вже зараз йде переписування історії: тих, хто реально там був, їх забули. І такі, як Без'язичний заважають тим, хто незаслужено отримав нагороди. Я не буду прізвища називати, але за цими переслідуванням стоять люди, які покинули наших солдатів в котлі і втекли", - заявив адвокат.

Також під час брифінгу разом із адвокатом виступили родичі Без'язикова - дружина і теща.

Читайте АСН в Google News