Латвія поверне Україні $50 млн, вкрадені Арбузовим - ГПУ

15.12.2016, 12:52

Українська сторона може розраховувати на повернення активів колишнього голови Національного банку України Сергія Арбузова з Латвії. Про це на конференції 15 грудня заявив заступник генерального прокурора України Євгеній Єнін, передає кореспондент ASN.

«Швейцарія є першою країною світу, з якою Україна, має успішний досвід повернення активів, які були отримані корупційним шляхом. Йдеться про повернення грошей Павла Лазаренка. Саме Швейцарія забезпечила повернення близько $14 млрд на початку 2000 років. Буквально на наступному тижні генеральний прокурор (Юрій Луценко) здійснить свій візит до Латвії, де ми будемо говорити про повернення $50 млн, які були стягнуті у бюджет Латвії», - сказав він.

Єнін наголосив, що українська сторона має аргументи, щоб «отримати успіх у поверненні грошей».

У свою чергу міністр юстиції України Павло Петренко в інтерв'ю журналіста також підтвердив, що також нещодавно був у Латвії, де провів переговори із міністром юстиції Латвії.

«Я отримав чіткий посил, що ті кошти, які були вкрадені Арбузовим та його оточенням, будуть повернуті українському уряду. Міністр юстиції тоді пообіцяв винести це питання на закритий розгляд уряду Латвії. Є позитивний сигнал, бо після цього генеральна прокуратура Латвії вийшла на нашу прокуратуру та готова зустрітися з нашими правоохоронцями щодо технічної сторони повернення цих активів», - наголосив він.

Також Петренко додав, що наступними країнами по запитам України стануть Швейцарія, Люксембург, Велика Британія та інші, які «завжди були гаванями, де ховали кошти наші можновладці».

 

Читайте АСН в Google News