Профспілки під Радою вимагали збільшити мінімальну зарплатню

08.12.2016, 11:28

У четвер, 8 грудня, перед прийняттям Державного бюджету України на 2017 рік, Федерація профспілок України провела мітинг під Кабінетом міністрів та Верховною Радою з вимогами урахування в проекті Держбюджету видатків на реалізацію державних соціальних гарантій та недопущення зниження рівня життя населення, передає кореспондент ASN.

Колона людей у кількості декількох тисяч (хоча заявлено було 10 тисяч учасників) з прапорами Федерації профспілок та плакатами «За гідне життя!», «Не дамо знизити рівень життя!», рушила ходою від Майдану Незалежності до Кабінету міністрів України, де мітингувальники заблокували рух транспорту.

Після чого вони рушили до Верховної Ради України, де заздалегідь була встановлена сцена, де виступали не лише представники ФПУ, а й деякі народні депутати. Зокрема, нардеп БПП Сергій Каплін, який раніше неодноразово був помічений в участі у подібних акціях. Ще одна колона мітингувальників рухалася від площі Слави до парламенту.

Протестуючі вимагають: встановити з 1 січня 2017 року мінімальну заробітну плату на рівні реального прожиткового мінімуму, розрахованого на базі оновленого споживчого кошика - 3200 грн, забезпечити відповідні видатки у Державному бюджеті-2017. Зменшити податкове навантаження для малого та середнього підприємництва з метою його збереження, а також зменшити тарифи на житлово-комунальні послуги.

 Щоправда через льодяний дощ, який розпочався в столиці, учасники мітингу дуже швидко розійшлися. 

Читайте АСН в Google News