Савченко закликає ПАРЄ не піддаватися на провокації

20.04.2015, 15:31

Українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває в російському СІЗО, написала звернення до парламентарів ПАРЄ із закликом не піддаватися на провокації агресора, про це повідомив у Твіттері адвокат полоненої Микола Полозов.

Савченко є членом ПАРЄ, але вже вдруге їй не дозволили брати участь у сесії через те, що вона перебуває під слідством у Росії.

«Росія своїми діями і надалі висловлює повну зневагу до демократичних цінностей та міжнародного права. Я закликаю вас і надалі рішуче захищати європейські демократичні цінності, не піддаватися на провокацію агресора і не пустити на європейські землі загрозу, яка хоче прокрастися через територію України, пройшовши по ній війною», - написала Савченко.

Українка зазначила, що наша країна - кордон Європи та Азії і європейцям необхідно захищати Україну, щоб захистити Європу.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до вбивства в зоні АТО російських журналістів. У СІЗО Надія перебуває вже з літа 2014 року. Савченко обрали народним депутатом від партії «Батьківщина» і делегатом ПАРЄ, але льотчицю так і не звільнили. Надія оголосила голодовку і голодувала 83 дні, потім через погане самопочуття припинила голодувати. Але через 10 днів знову відновила голодовку.

Читайте АСН в Google News