В «Укрзалізниці» розкрадається 30% пального.Запчастини крадуть на металобрухт - Балчун

01.12.2016, 16:35

Третина пального, закупленого «Укрзалізницею», розкрадається працівниками підприємства за підтримки працівників державних служб. Про це під час дискусії організованої Європейською бізнес Асоціацією заявив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун, передає кореспондент ASN.

«У тепловозі є 27 точок звідки можна спустити паливо. Я оцінюю що в нас крадуть 30% палива. Більше того у нас працюють організовані злочинні групи. Це не просто працівники залізниці. В них є помічники включно з працівниками державних служб», - наголосив він.

Балчун додав, що крадуть в «Укрзалізниці» не лише пальне, але й запчастини для рухомого складу залізниці. Креативністю ж працівників підприємства в плані крадіжок голова правління просто вражений.

«Ми виявили цілі вагони заповнені запчастинами краденими, яких нам не вистачало цього року. Були такі замуровані кімнатки наповнені запчастинами, а витягали ці запаси з вікна з іншого боку, щоб не було видно. Що нам кожного за руку хапати, це ж неможливо. Треба міняти систему», - вважає Балчун. 

Читайте АСН в Google News