Оприлюднено список пріоритетних робітничих професій в Україні

16.11.2016, 17:58

Уряд затвердив перелік з 19 професій загальнодержавного значення, за якими навчання в професійно-технічних училищах буде здійснюватися за рахунок держави. Про це йдеться в повідомленні Міністерства освіти і науки України.

«Ці професії - пріоритетні для розвитку економіки країни і підготовка кадрів за ними вимагає державної підтримки. Завдяки цьому рішенню ми не тільки забезпечимо пріоритетні галузі кваліфікованою робочою силою, а й істотно підтримаємо професійно-технічні навчальні заклади», - заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Всього до переліку включено 19 професій: машиніст бурової установки (будівельні роботи); монтажник систем вентиляції, кондиціонування повітря, пневмотранспорту й аспірації; бурильник і помічник бурильника експлуатаційного і розвідувального буріння свердловин на нафту; моторист бурової установки; тістороб; верстатник деревообробних верстатів; живописець; верстатник широкого профілю; токар; фрезерувальник; наладчик верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням; складальник корпусів металевих суден; монтер шляхів; слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів; виноградар; бджоляр; помічник машиніста тепловоза і електровоза.

Нагадаємо, що на фінансування цих професій у 2017 році уряд планує витратити 169 млн гривень.

 

Perelik profesiyi from asn_slide

Читайте АСН в Google News