Слідком РФ завів справу на росіянина, який воював у батальйоні «Айдар»

16.11.2016, 12:09

Слідчий комітет Російської Федерації завів кримінальну справу стосовно громадянина Росії Дмитра Федотова, який у складі батальйону «Айдар» воював проти російсько-окупаційних військ на Донбасі.

Як заявили в СК РФ, провадження порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 359 КК РФ (участь найманця у збройному конфлікті або військових діях).

За даними російського слідства, Федотов у квітні 2014 року, залишивши в місті Кінгісепп Ленінградської області свою сім'ю, дружину і двох малолітніх дітей, поїхав до Києва на Майдан.

«Перебуваючи на території України Федотов у складі добровольчого батальйону «Айдар» пройшов спеціальну і диверсійну підготовку, зокрема під керівництвом інструкторів з США», - заявили в СК РФ.

Громадянин РФ, за даними слідства, воював у складі «Айдара» проти бойовиків «ДНР» в 2015 році з «метою матеріального збагачення».

«У рамках кримінальної справи проведено обшуки за місцями проживання підозрюваного, а також його зв'язків в Санкт-Петербурзі, Ленінградській, Архангельській і Омській областях, в ході яких вилучено предмети та документи, які мають значення для кримінальної справи. Слідством вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження Федотова », - йдеться в повідомленні.

Читайте АСН в Google News