У НАТО закликали Україну не втратити "вікно можливостей"

03.11.2016, 11:21

В Організації Північноатлантичного договору (НАТО) наголосили, що Україна повинна прискорити реалізацію ключових реформ,  щоб не втратити вікно можливості. 

Про це сказав голова Представництва НАТО в Україні, директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков під час прес-конференції “Допомога НАТО: зміцнюючи безпеку та стійкість України” сьогодні в Києві, передає кореспондент ASN.

"Україна зробила багато, але багато викликів зберігається. І Україна не повинна втратити "вікно можливостей". І вона сьогодні повинна прискорити темпи системних реформ у дуже швидкоплинному міжнародному середовищі", - заявив Вінніков. 

Він підкреслив, що Україна має безпрецедентний рівень підтримки з боку міжнародних партнерів, у тому числі НАТО та нагадав про результати липневого Варшавського саміту. Затверджений тоді Комплексний пакет допомоги, за його словами, "спрямований на консолідацію та збільшення практичної допомоги НАТО Україні", щоб вона могла краще забезпечувати власну безпеку та проводила необхідні реформ  - це 40 різних заходів підтримки у 13 ключових напрямках реформування.

Він також запевнив, що НАТО зацікавлений допомагати Україні у впровадженні євроатлантичних стандартів, щоб вона стала більш стійкою у ситуації російської агресії.

Читайте АСН в Google News