Порошенко: В «ДНР» і «ЛНР» повинні відмовитися від виборів 18 жовтня і 1 листопада

20.07.2015, 19:44

Президент Петро Порошенко провів нараду з представником України в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонідом Кучмою і представниками України в її робочих підгрупах з політичних, безпеки, соціально-економічних та гуманітарних питань. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Глава держави запропонував у роботі підгрупи з політичних питань виходити з того, що подальше результативне обговорення питань організації місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей можливе лише після того, як буде надано чітку заяву про відмову від намірів проводити псевдовибори 18 жовтня і 1 листопада.

«Президент зазначив, що в минулому році проведення фейкових виборів 2 листопада фактично зірвав виконання Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні.

Крім того, Президент зазначив, що в роботі підгрупи з гуманітарних питань першим пріоритетом залишається невідкладне звільнення всіх заручників. Він повідомив, що під час останньої телефонної розмови в «нормандському форматі» порушував питання про прискорення звільнення Олега Сенцова та Надії Савченко, без додаткових умов.

Читайте АСН в Google News