Геращенко розповіла, що Путін говорить про Медведчука

30.09.2016, 16:26

Перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко в інтерв'ю «Цензор.НЕТ» повідомила про роль Віктора Медчедчука у звільненні українських військовополонених і про те, як він долає ідеологічні розбіжності з переговірником.

І. Геращенко нагадала, як у листопаді минулого року СБУ створено спецгрупу зі звільнення.

«СБУ виходила з того, що Україна повинна застосовувати всі можливості, щоб витягнути наших полонених; отже, в неї повинні увійти люди, які мають можливість увійти в діалог з тією стороною. Під іншою стороною я маю на увазі і РФ, і представників т.зв. влади захоплених територій. До групи увійшли заступник голови СБУ Василь Грицак, його радник Юрій Тандіт і Віктор Медведчук. Останній веде діалог з іншою стороною. В гуманітарну підгрупу Медведчук був делегований, і головна його місія - звільнення заручників. Він контактує з іншою стороною, це важливо для того, щоб витягувати полонених», - каже перший віце-спікер.

За її словами, у неї з В. Медведчуком ідеологічно різні погляди щодо багатьох речей.
«Але в гуманітарній групі ми працюємо тільки з питань звільнення заручників. А щодо Віктора Медведчука, то він веде переговори з іншою стороною. У телефонних переговорах з українським президентом Путін каже: «Так, ці досьє треба передати Медведчуку, і він продовжить цю роботу». І він проводив ці переговори», - додала Геращенко.

На питання журналістів, як працюється в команді з людиною, яка не розділяє твої ідеологічні переконання, Геращенко відповіла: «Для мене важливо - звільнити хлопців. Мене туди делегували, і якщо для мене в моїй роботі є речі неприйнятні, я повинна піти звідти. А для мене важлива наша країна, без пафосу».

Читайте АСН в Google News