Майже 10% з 800 перевірених на поліграфі офіцерів Міноборони підлягають звільненню

29.09.2016, 16:42

Громадська рада при Міністерстві оборони спільно з підрозділом «Офіс реформ» завершила атестацію працівників Міноборони, значна частина з них підлягає звільненню. Про це в коментарі ASN повідомив член громадської ради при Міністерстві оборони Сергій Самарцев.

«Близько 800 офіцерів пройшли детектор брехні і багато на ньому засипалися. Вони йдуть у відставку. Щодо детектора брехні, то десь 10% не пройшли. Багато хто не пройшов через свої службові характеристики, будемо говорити так - слабо професійні», - зазначив Самарцев.

За словами Самарцева, одними з найпроблемніших структур є Департамент фінансів МО (перевірку на першому ж етапі не пройшло 100% персоналу) та Головне квартирно-експлуатаційне управління Міністерства оборони. «У ГоловКЕУ є таке управління щодо землеустрою, так там перевірку і атестацію пройшов лише один майор, який недавно прийшов. Всі інші перевірку не пройшли і підлягають звільненню. 70% неоформлених земель Міністерства оборони, я вважаю, що це хороша відповідь на професіоналізм цих людей. Тобто ці землі не мають кадастрових номерів, що дає можливість їх розбазарення», - повідомив він.

Самарцев додав, що вже найближчим часом громадська рада разом з «Офісом реформ» атестуватиме і працівників Генштабу.

Читайте АСН в Google News