Держдеп США: Слідство щодо MH17 є кроком до притягнення винних до відповідальності

29.09.2016, 10:35

Сполучені Штати Америки вітають дані попереднього розслідування міжнародної слідчої групи щодо авіакатастрофи літака малайзійських авіаліній рейсу МН17 в небі над Донбасом.

Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі.

«Попередні результати розслідування підтверджують заяву держсекретаря (Джона) Керрі в перші дні після трагедії, що літак рейсу MH17 був збитий ракетою «Бук» класу земля-повітря, випущеною з підконтрольної проросійським терористам території на сході України», - заявив представник Держдепу.

Кірбі підкреслив, що заява слідчої групи є ще одним кроком на шляху до притягнення до відповідальності осіб, які стоять за цією атакою.

У повідомленні наголошується, що США закликали інші держави приєднатися до розслідування причин трагедії, щоб всі відповідальні особи були притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донбасом зазнав аварії пасажирський авіалайнер Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, всі 298 людей, які перебували на борту, загинули.
Згідно з попередніми результатами розслідування, літак малайзійських авіаліній Boeing 777 (рейс MH17) був збитий ракетою, випущеною з зенітного ракетного комплексу «Бук», який був доставлений із Росії. Ракета була випущена з поля в селищі Первомайське Донецької області.

Читайте АСН в Google News