В Україну приїздить єврокомісар у справі нового траншу ЄС в 600 млн євро

27.09.2016, 12:33

Європейський комісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом 29-30 вересня відвідає Київ, щоб зустрітися з представниками української влади та бізнесових кіл, а також народними депутатами.

Про це повідомило представництво Європейського Союзу в Україні.

Зокрема, як повідомляється, Мальмстрьом проведе зустрічі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

«Мета візиту – підбити підсумки прогресу, досягнутого у впровадженні Угоди про асоціацію, що стосується питань торгівлі та ширшого бізнесового клімату. Також візит єврокомісара стане нагодою для того, щоб обговорити можливе подальше відкриття ринку з боку ЄС задля того, аби надати українським компаніям та громадянам практичні вигоди.  Від часу тимчасового застосування глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі з 1 січня поточного року експорт з України до ЄС зріс на 5%. Окрім того, розглядатиметься питання наступного траншу у рамках макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 600 млн євро, виділення якого й досі залежить від виконання Україною певних зобов’язань», - зазначило представництво ЄС.

Читайте АСН в Google News