ДФС викрила нелегальну схему доставки товарів в Україну

14.07.2015, 21:18

Співробітники Державної фіскальної служби викрили схему доставки на територію України товарів без сплати податків і митних платежів. Про це повідомляє прес-служба податкової міліції.

За інформацією прес-служби, вантажі доставлялися з Польщі через пункт пропуску «Рава-Руська» Львівської області за так званою схемою «подрібнення товару».

Як повідомляється, згідно з чинним законодавством, фізичні особи мають право на безмитне ввезення не більше 50 кілограмів вантажів на суму не більше 500 євро.

«Виходячи з цього, з метою ухилення від сплати митних платежів, перед перетином кордону товар розбивали на партії вагою менше 50 кілограмів і декількома групами осіб доставляли на територію України. Потім вантаж відвозили на склади, а водії отримували винагороду», - йдеться в повідомленні.

Надалі продукція, без належних сертифікатів якості та документів, що підтверджують її походження, реалізовувалася через торговельну мережу без відображення в бухгалтерському та податковому обліку.

У прес-службі зазначили, що в ході проведення санкціонованих обшуків на складі та за місцем проживання одного з організаторів схеми було виявлено більше 30 т незаконно ввезених товарів. Зокрема було виявлено понад 600 упаковок підгузків, оливкова олія, курячі консерви, автозапчастини, одяг, більше ста ящиків алкоголю іноземного виробництва, тканина в рулонах і продовольча сітка китайського виробництва.

Загалом вилучено товарів на 3,2 млн грн.

 

Читайте АСН в Google News