У МВС встановили особу «українського диверсанта» в Криму

12.08.2016, 14:54

Затриманий ФСБ в окупованому Криму нібито «український диверсант» 41-річний виконроб із Євпаторії Андрій Захтей виявився двічі судимим рецидивістом на прізвисько «Зая». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Антон Геращенко.

«Журналісти інформаційного агентства «Миротворець» вивчили персональні дані Захтея А.Р., наявні у відкритих джерелах, і виявилося, що це банальний антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст з кличкою «Зая», - повідомив він.


За словами Геращенка, він був засуджений в 1998 році на 6,5 року позбавлення волі за грабіж, скоєний групою осіб. Потім був повторно притягнутий до кримінальної відповідальності у 2008 році за шахрайство, підробку документів та низку інших злочинів.

«У 2011 році «Зая» набрався боргів в рідному місті Бориславі Львівської області і тупо втік від кредиторів до Москви. Потім перебрався в Євпаторію, де жив до цього часу», - заявив він.

Радник голови МВС додав, що Захтей не є агентом українських спецслужб, а «швидше за все, його використовують як «консерви» агенти ФСБ».

 


Раніше повідомлялося, що 7 серпня Росія призупинила роботу всіх пунктів пропуску в окупований Крим через перестрілку, яку було чутно на адмінкордоні. Президент Росії Володимир Путін звинуватив українську сторону в підготовці терактів у Криму. ФСБ також заявила нібито про затримання української диверсійної групи. Українська сторона заперечує всі звинувачення РФ.

Читайте АСН в Google News