Суд виніс вирок сепаратистам з Миколаєва

18.07.2016, 13:07

Набрав законної чинності вирок Корабельного районного суду Миколаєва щодо прихильників «Новоросії». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією правоохоронців, у липні-жовтні 2015 року троє жителів Миколаєва неодноразово встановлювали в місті прапори «Новоросії», обмежуючи доступ до них муляжами розтяжок і вибухових пристроїв. Зловмисники розповсюджували листівки сепаратистського змісту.

«Співробітники СБУ затримали сепаратистів 14 жовтня минулого року, коли ті спробували здійснити чергову пропагандистську акцію. Під час обшуків за місцем їхнього проживання було знайдено дві бойові гранати (Ф-1 і РГД-5), друковану антиукраїнську продукцію та інші докази протиправної діяльності», - йдеться в повідомленні.

Суд визнав зловмисників винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 і ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України. Двох з них засуджено також за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Суд призначив їм покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки.

Читайте АСН в Google News