Порошенко схвалив спрощення державної реєстрації ліків

16.06.2016, 17:03

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко назвав підписання документа неординарною подією, до якого країна йшла довгі роки, адже окремі представники влади, бізнесу і монополісти ринку медичних препаратів весь час намагалися цьому завадити.

«Підвищиться якість лікарських засобів. Буде створено конкуренцію на внутрішньому ринку. Надходитимуть аналогічні препарати, і за рахунок конкуренції людина зможе обирати собі оптимальне співвідношення ціни та якості», - сказав Президент.

При цьому він зазначив, що перекривається ще один канал фінансування корупції в Україні. Крім того, Порошенко наголосив, що імплементація закону сприятиме підвищенню позитивного іміджу України у світі.

«Ми з країни третього світу в частині фармакології переходимо на зрозумілу позицію для всіх наших партнерів. Це дуже гарний та ефективний спосіб імплементації Угоди про асоціацію та виконання наших твердих обіцянок щодо її реалізації», - сказав Порошенко.

Читайте АСН в Google News