Сьогодні мають відбутися допити всіх чотирьох керівників ЦВК

13.06.2016, 13:43

Сьогодні мають відбутися допити всіх чотирьох керівників Центральної виборчої комісії. Про це заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН).

«Наскільки мені відомо, сьогодні має бути допитано чотирьох членів комісії саме з керівного складу», - сказала вона, додавши, що це голова комісії Михайло Охендовський, секретар комісії Тетяна Лукаш, а також два заступники голови ЦВК.

Також вона повідомила, що вийшла з допиту в статусі свідка. Допит проходив за кримінальним провадженням, відкритим за фактом наявності «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. «Допит відбувся, я відповіла на всі запитання. Є таємниця слідства, розголошувати зміст запитань я не можу», - сказала вона.

Крім того, Усенко-Чорна, відповідаючи на запитання, чи не є провадження спробою тиску на ЦВК під час кадрових ротацій, зазначила, що головне, щоб було ухвалено нове виборче законодавство.

«Персональний склад ЦВК особливого значення не має, головне - зміст виборчої системи, за якою будуть проведені нові вибори, що виключить політичну корупцію», - зазначила вона.

Вона додала, що ЦВК мала б формуватися збалансовано з представників усіх політичних сил, представлених у парламенті.

Крім того, Усенко-Чорна запевнила, що сподівається, що парламент ухвалить правильне рішення і не станеться так, що постанову про звільнення 12 членів ЦВК буде проголосовано, а замість них депутати не призначать нікого.

Читайте АСН в Google News