Нуланд побачила «прогрес» у виконанні Мінських домовленостей

08.06.2016, 09:41

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд зазначила, що у виконанні Мінських домовленостей досягнуто «певного прогресу» за деякими пунктами, окрім політичної частини - децентралізації на Донбасі, яка вимагає перш за все припинення бойових дій і доступу ОБСЄ на всі окуповані території. Про це вона сказала у вівторок під час слухань у Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату США, пише Укрінформ.

«Що стосується України, як ви знаєте, існують домовленості - Мінські домовленості - які закликають насамперед припинити вогонь, надати доступ спостерігачам ОБСЄ на всій території сходу України, політичний пакет децентралізації для районів Донбасу та відведення озброєнь», - нагадала представниця Держдепу.

Вона також зазначила, що разом із зусиллями Франції та Німеччини у «нормандському форматі» протягом останніх півтора місяця США також «значно збільшили свою роль» у паралельній роботі з Києвом та Москвою.

«Ми досягли певного прогресу, втім, у політичному пакеті для Донбасу такого прогресу немає, тому що спочатку ми повинні побачити там безпеку і мир, і ми робитимемо ще більше для того, аби змусити Росію і сепаратистів припинити насильство і забезпечити повний доступ ОБСЄ» , - наголосила Нуланд.

У зв'язку з цим вона додала, що росіяни під час розмов про імплементацію «Мінська» зараз відкрито говорять про те, якими болючими є санкції. «Отже, вони знають, що треба робити, аби послабити санкції, і це їхній вибір», - зауважила представник Державного департаменту США.

Читайте АСН в Google News