Прокуратура закликала громадян повідомляти про порушення на Закарпатській митниці

07.05.2016, 10:38

Прокуратура Закарпатської області закликала громадян звертатися до відомства з інформацією про контрабанду і факти зловживання митниками або прикордонниками. Про це йдеться в повідомленні прокуратури.

«Прокуратура розслідує факти порушення закону працівниками митниці, коли ними не вживається належних заходів для запобігання незаконному переправленню товарів через кордон. Тому звертаємося до всіх закарпатців: якщо вам відома будь-яка інформація про здійснення контрабанди на території області або зловживання з боку працівників митниці чи прикордонників, просимо звертатися до прокуратури для якнайшвидшого реагування на такі факти», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що у зв'язку з набуттям чинності 14 жовтня 2014 року Закону України «Про прокуратуру» прокуратура вже не здійснює нагляд за дотриманням законів територіальними органами митниці ДФС. Ця функція зараз належить виключно органам ДФС, у тому числі й щодо дотримання адміністративного законодавства.

Читайте також: ГПУ перевірить дані Москаля про контрабанду в Закарпатській області

Як повідомляється, від початку року слідчими СВ УСБУ в Закарпатській області розслідувалось 18 кримінальних проваджень за фактами контрабанди (ст.201 КК України) і 10 кримінальних проваджень за фактами контрабанди наркотичних засобів (ст.305 КК України). Здебільшого предметом контрабанди виступали культурні цінності - монети, картини, книги, сувеніри і т.д. Йдеться про контрабанду, за яку передбачене кримінальне покарання (до неї належить переміщення через держкордон наркотичних речовин і прекурсорів, історичних і культурних цінностей, зброї тощо).

Як повідомлялося, напередодні губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана із заявою про відставку через «сигаретну мафію». Він заявив, що його боротьбі з контрабандою протидіють центральні органи влади.

Читайте АСН в Google News