У травні уряд розгляне проект ліцензування книжок із РФ

04.05.2016, 15:40

У травні поточного року Кабінет міністрів розгляне законопроект про ліцензування книжкової продукції з Росії. Про це сказано в повідомленні прес-служби КМУ.

«29 квітня відбулося перше засідання спеціально створеної робочої групи при Держкомтелерадіо, яка займається напрацюванням закону щодо обмеження доступу російських книжок антиукраїнського змісту на ринок України. У складі комісії - видавці, письменники, громадські діячі та експерти», - сказано в повідомленні.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко зазначив, що найбільш дієвим і демократичним варіантом буде введення ліцензування на російську книжкову продукцію, а не просто заборона всіх видань із РФ.

«У моїх планах упродовж двох тижнів, тобто в травні, запропонувати на розгляд Кабінету міністрів законопроект про ліцензування книжкової продукції, яка має походження з країни-агресора. Якщо це наукові видання, привезені з Росії, то, безумовно, після ліцензування вони повинні доходити до споживача. Якщо це підривна, антиукраїнська і пропагандистська книжка, вона не повинна перебувати на полицях наших магазинів. Хочу підкреслити, що закон про ліцензування не поширюватиметься на українські та іноземні книжки, а лише на ті, які привезені з країни-агресора», - розповів Кириленко.

Читайте АСН в Google News