Чубаров повідомив про плани запобігти будівництву Керченського моста

24.04.2016, 13:24

Голова Меджлісу кримських татар, народний депутат Рефат Чубаров розповів про те, як перешкодити Росії в будівництві Керченського моста, який з'єднає її з окупованим півостровом Крим. Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Апостроф».

На запитання про анонсовану в Меджлісі в січні морську блокаду Криму Чубаров зазначив, що знає про деякі теоретичні і практичні розробки щодо морської блокади.

«Доставляти проблеми тим чи іншим суднам РФ, що незаконно перебувають у територіальних водах України, або ускладнити будівництво моста (через Керченську протоку. - Ред) - це реалізувати важко, є багато інших шляхів, які можуть істотно ускладнити життя РФ», - повідомив голова Меджлісу.

За словами голови Меджлісу, Українська держава і наші правові інститути ще не використовували правові важелі для перешкоджання будівництву моста.

«Тут є елемент сюру: з одного боку, Росія порушує всі міжнародні норми, а світ не може її притягнути до відповідальності, але, з іншого боку, є така сфера міжнародного права - морське право, і там передбачені санкції щодо держави, яка порушує інтереси іншої держави. Навіть якщо Росія вважає Крим своєю територією, то далі є Азовське море, яке омиває береги двох держав - РФ і України. І Україна може виступити проти будівництва цього мосту. Якщо нам вдасться створити юридично непереборні перешкоди для Росії, то користь від них буде більш істотною, ніж спроба реалізовувати інші форми морської блокади», - сказав нардеп.

Читайте АСН в Google News