Лубківський: Азаров програв суд з приводу наклепу з боку СБУ

08.04.2016, 14:20

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров програв суд у справі про наклеп проти СБУ і колишнього радника глави Служби безпеки Маркіяна Лубківського. Фото відповідних судових рішень Лубківський опублікував у своєму Facebook.

У квітні минулого року на той час радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявив про можливі акції, покликані дестабілізувати ситуацію в Києві та інших містах. Він також заявив, що фінансує їх колишній прем'єр Микола Азаров.

Після цього в червні 2015 року представники Азарова звернулися до суду з позовом до Служби безпеки України за участю третьої особи - Лубківського - про визнання інформації недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права позивача - право на повагу честі і гідності, на недоторканність ділової репутації.

5 лютого Шевченківський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову. Відповідне рішення опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень. В опублікованому рішенні Апеляційного суду Києва від 7 квітня йдеться, що суд частково задовольнив апеляційну скаргу представника Азарова, змінивши рішення Шевченківського райсуду - виключивши «з мотивувальної частини рішення висновки суду про недоведеність факту поширення інформації, яка є предметом спору».

Читайте АСН в Google News