Прикордонники попередили вивезення з України старовинних цінностей

31.03.2016, 11:44

Прикордонники Одеського загону спільно з працівниками митниці виявили колекцію іменних ювілейних виробів. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Під час прикордонно-митного оформлення потягу «Київ - Москва» в пункті контролю «Конотоп» спільна оглядова група на полиці для багажу виявила чотири пакунки з іменними ювілейними медалями «Конструкторське бюро «Мотор». Начальник та Головний конструктор Євген Федорович Степанов». Загальна кількість медалей склала 180 штук. Приховав їх у мішках для білизни провідник цього поїзда, 31-річний громадянин України», - наголошується в повідомленні.

Зараз виявлені вироби вилучено встановленим порядком. На правопорушника складено відповідні адміністративні матеріали.

Також прикордонники затримали громадянина Росії, який їхав поїздом із Кривого Рогу до Москви.

«Особа намагалася вивезти приховано з України три старовинні ікони. Щоб непомітно провезти товар, особа сховала його його серед особистих речей у ящиках купе поїзда. Однак прикордонники Харківського загону спільно з працівниками митниці виявили та вилучили пакет із іконами під час заходів перевірки у залізничному пункті пропуску «Харків». Чи становлять вони культурну та історичну цінність - визначить експертиза», - уточнюється в повідомленні.

Читайте АСН в Google News