На ринку електроенергії запровадять тимчасові надзвичайні заходи

14.12.2015, 17:40

Кабмін схвалив запровадження тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії. Про це сказано у відповідному розпорядженні уряду №1296-р від 9 грудня, опублікованому на сайті КМУ.

«Розпорядженням установлюється проведення коригування тарифів на виробництво електричної енергії, зокрема виробникам, які працюють за ціновими заявками (шляхом встановлення обмеження граничної ціни системи, показників, використовуваних для визначення цін за маневреність і робочу потужність), і величин «зеленого тарифу». Згідно з документом, буде встановлено додаткові платежі (надбавки, знижки) виробникам електричної енергії, буде проведено коригування тарифів на передачу електричної енергії і коригування інвестиційних програм ліцензіатів», - сказано в документі.

Крім того Кабмін доручив Національній енергетичній компанії «Укренерго» за погодженням з Міненергетики визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенеруючих потужностей і встановити вимоги щодо графіків та обсягів виробництва електроенергії.

Читайте АСН в Google News