Росія посилила терор Сумщини У ЗСУ розглядають різні варіанти подій, аж до настання

19.03.2024, 06:20

Згідно з інформацією, наданою представником Оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних Сил України Вадимом Мисником, українські сили оборони зміцнюють зміцнення на першій, другій та третій лініях оборони в Сумській області. Основна мета цих заходів - виконання бойових завдань щодо утримання державного кордону та запобігання діям російських диверсійно-розвідувальних груп та військових з боку фашистської росії.

Мисник наголосив, що українські сили оборони розглядають різні сценарії розвитку подій та активно готуються до них. Однак наразі немає ознак наявності великих озброєних груп ворога для масштабного вторгнення до Сумської області.

"Втім, на даний момент великого угруповання ворога для масштабного вторгнення на Сумщину не спостерігаємо", - сказав Мисник.

Обстріли Сумщини: останні новини

Сумська область справді виявилася серйозно російськими атаками вже протягом двох років.

Тільки протягом одного дня, 18 березня, цей регіон було обстріляно цілих 50 разів, із загальним числом зафіксованих вибухів у розмірі 214. Повідомляється, що обстріл стався у різних районах області, включаючи Миколаївську, Миропільську, Юнаківську, Хотинську, Білопольську, Краснопільську, Великописарівську, Конотопську, Шалигінську, Есманьську та Середино-Будську громади.

Крім того, 17 березня у місті Суми пролунали вибухи, які, як з'ясувалося пізніше, завдала фашистська росія, а їхньою метою стала інфраструктура міста. 

Читайте АСН в Google News