У Києві пролунали кілька вибухів - мер Кличка

16.05.2023, 06:15

У ніч проти вівторка в українській столиці пролунала серія гучних вибухів, спрацювала ППО.

У Київській адміністрації сказали, що, за попередньою інформацією, падіння уламків ракет зафіксовано в Оболонському, Шевченківському, Солом'янському та Дарницькому районах столиці

"Вибухи у Києві. Дещо – у Солом'янському районі. А у Шевченківському, на територію зоопарку, впали уламки ракети", - сказав мер Києва Віталій Кличко.

Даних про постраждалих наразі немає.

Раніше на більшій частині території України було оголошено повітряну тривогу.

Для атаки у Києві росіяни цієї ночі використовували ракети та дрони. Більшість ворожих цілей було збито ППО.

"Восьмий повітряний напад на Київ з початку травня! Цього разу ворог здійснив комплексну атаку за різними напрямками одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет і, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю - максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу”, – зазначає начальник КМВА Сергій Попко.

Чиновник додав, що дані про кількість та тип ракет незабаром повідомлять Повітряні Сили ЗСУ.

"Попередньо, зафіксовано падіння уламків у Солом'янському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження у Солом'янському районі - там було спалахування нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежу ліквідовано... За інформацією про постраждалих немає!" - зазначив голова КМВА.

Читайте АСН в Google News